duminică - 8 septembrie 2024
Prima pagină / Articole / Proiecte case mici

Proiecte case mici

Avantaje si caracteristici

In ultimii ani proiectele de case mici si ieftine sunt din ce in ce mai solicitate, asta si datorita costului cu constructia aproximativ egal cu costul cumpararii unui apartament la bloc.

Suprafata construita si desfasurata a unei case mici oscileaza intre 80 si 100 mp si poate creste putin daca in proiect se include si o mansarda. Intr-o casa mica, suprafetele camerelor pot fi redusa la minim dar respectand reglementarile in vigoare. Alegand un astfel de proiect toate reglementarile vor fi respectate iar dvs. veti beneficia de o locuinta mica dar confortabila.

Tocmai din acest motiv trebuie sa apelati la firme de proiectare care au experienta si expertiza in a elabora proiecte de case mici.

Proiectul unei astfel de case trebuie sa valorifice fiecare mp din locuinta astfel incat sa nu simtiti ca locuiti intr-o casa de dimensiuni reduse si sa beneficiati de toate dotarile necesare. Noi putem realiza orice proiect de locuinta, inclusiv proiectul unei case mici.

Respectarea normelor legale pentru intregul proiect

Proiectul nostru va respecta legea locuintei (Legea 114) in vigoare si va va asigura suprafata minima prevazuta pentru fiecare incapere, astfel ca beneficiarul final al lucrarii sa dispuna de tot confortul necesar.Locuinta Parter

Astfel, pentru o casa locuita de 2-3 persoane, cu unul sau doua dormitoare, proiectul va prevede urmatoarele:

  • camera de zi cu o suprafata de minim 18 mp;
  • dormitorul principal pentru doua persoane cu o suprafata de cel putin 12 mp;
  • dormitorul secundar, ideal pentru copii sau oaspeti, cu o suprafata de minim 10 mp pentru o persoana sau minim 12 mp pentru 2 persoane;
  • bucataria, poate fi una mica insa cu o suprafata de cel putin 5,5 mp;
  • locul de luat masa (de minim 3 mp), daca nu va fi adaugat in camera de zi, va fi atasat bucatariei crescandu-i astfel suprafata;
  • baia principala nu va fi mai mica de 4,5 mp iar recomandarea noastra, in cazul proiectelor de case mici cu doua dormitoare, este sa incadram si un wc de serviciu de minimum 2 mp;
  • spatiu de depozitare (debara) de 2,5 mp

Deci, dupa cum puteti observa marimea incaperilor este rezonabila, chiar daca suprafata construita este una mica. Inaltimea camerelor de minim 2,55 m si latimea holurilor de minimum 1,2 m este prevazuta de legea locuintei si va fi respectata de catre noi la proiectare. Tot prin legea locuintei se impune pentru mansarda un volum de minim de 15 mc de persoana.

In ultimii ani, pentru a se reduce sumele investite intr-o casa, cumva si ca o consecinta a crizei economice, au inceput sa se proiecteze si sa se execute case cu suprafete minimale. Daca optati pentru proiectarea si construirea unei case mici, pentru confortul dumneavoastra  respectati suprafetele minime ale incaperilor cerute de legea locuintei (Legea 114).

Casele mici cu mansarda, solutia familiilor cu unul sau doi copii

Daca doriti sa optimizati costul pentru construirea unei case  puteti sa optati pentru proiectul unei case mici parter sau parter cu mansarda.  Astfel, in aceasta locuinta ieftina, la parter o sa va puteti desfasura activitatea impreuna cu partenerul de viata iar mansarda o veti darui copiilor.

Solutia mansardei aproape va va dubla suprafata desfasurata a casei iar costurile cu constructia vor fi mai mici. Amintim aici reducerea costurilor cu materialelor de constructii si a manoperei percepute de constructori in comparatie cu constructia unei case cu etaj, suprafata locuibila ramanand aceeasi.

Daca se doreste o casa mica ce este compusa din 2-3 camere (1-2 dormitoare) cel mai justificat proiect este o casa parter iar pentru o casa cu 4 camere (3 dormitoare) se justifica o casa parter si etaj sau parter si mansarda.

In speranta ca v-am starnit interesul iar  proiectul unei case mici si ieftine vi se pare un concept atragator, va invitam sa ne contactati pentru a afla mai multe detalii despre implementarea acestui tip de proiect la constructia casei dumneavoastra.

One comment

  1. Buna seara!
    De ce pentru constructia unei case mici se cere respectarea legii 114, iar pentru garsonierele de nefamilisti nu sa cerut? Poate ca eu doresc sa-mi fac o cabanuta de lemn p+1 de 5*4 mp adica 20mp pe etaj!
    Atunci ce sa fac, sa cer autorizatie de constructie garaj? Nu este corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Required fields are marked *

*