marți - 5 martie 2024
Prima pagină / Proiecte Arhitectura / Proiect Casa la calcan

Proiect Casa la calcan

• Proiect Casa nr. 18
• Suprafata construita la sol: 120 mp
• Suprafata totala desfasurata: 320 mp

plan parter casa la calcan   plan etaj casa la calcan   plan mansarda casa la calcan

Proiect Casa  la calcan

Imaginatia unui arhitect nu are limite, mai ales in cazul in care clientul isi doreste un proiect de casa special, construit intr-un stil cat mai impunator, care sa exprime si eleganta. Impunatoare poate fi si urmatoarea locuinta, deoarece este formata din parter, etaj si mansarda. Cu o suprafata construita la sol de 120 mp si o suprafata totala desfasurata de 320 mp, aceasta casa chiar este mare. Fiecare camera din aceasta locuinta, si sunt destul de multe, este conturata astfel incat locatarul, desi locuieste intr-o casa cu etaj si mansarda, sa aiba aproape toate spatiile necesare, fara a fi nevoit sa se deplaseze prea mult. Acesta este proiectul de casa P + E + M perfect pentru familiile mari. Pretabil in oras, la mare sau la munte, fara restrictii.
Daca inca nu sunteti convinsi ca acest proiect de locuinta cu parter, etaj si mansarda este cel mai potrivit pentru dumneavoastra, mai jos gasiti o prezentare a planului parterului, al etajului si al mansardei.
Proiect de casa P + E + M. Prezentare parter. Intrarea in locuinta se face trecand printr-un vestibul de 6,2 mp. Din vestibul ajungem pe un hol foarte spatios de 14, 5 mp din care putem intra in camera de zi, in bai, in birou sau putem urca la etaj.
Camera de zi este vedeta acestui parter de casa cu etaj si mansarda, avand suprafata de 30 mp. Alaturi se afla spatiul de servit masa, ce are de asemenea o suprafata rezonabila de aproximativ 9 mp. Din camera de zi putem intra si in bucatarie, care pe langa faptul ca este in legatura directa cu camera de zi, mai are si o suprafata foarte intinsa de 14 mp. Deci, adunate toate aceste spatii complementare camerei de zi, dau o suprafata de peste 50 mp, spatiu de asteptat de la un asemenea proiect de casa de o asa anvergura.
Dar asta nu este tot, si privind planul parterului observam ca din camera de zi, dar si din bucatarie, avem iesire pe o terasa de aproape 13 mp, numai buna de amplasat o masa cu scaune si o umbrela in zilele toride de vara.
Tot la parter se mai afla proiectat si un birou de aproximativ 16,5 mp, langa acest birou aflandu-se o baie cu suprafata de 5,3 mp.
Concluzionand prezentarea parterului, se observa cat de generoasa a fost echipa de arhitecti la proiectarea parterului, oferind spatii largi pentru fiecare incapere, cu ferestre mari si luminoase.

Prezentarea planului etajului din acest proiect de locuinta cu parter, etaj si mansarda. La etaj ne intarim ideea ca echipa de proiectare chiar a fost darnica. Trei dormitoare foarte mari se afla amplasate, doua dintre ele avand si balcon propriu. Primul dormitor are suprafata de 27,5 mp, cam cat o garsoniera am aprecia noi, si este gandit ca dormitor matrimonial. O baie de 8 mp este proiectata spre a il deservi. Baia este foarte mare, avand in vedere suprafata medie a unei bai normale, si poate fi utilata cu vas wc, chiuveta, o cada mare dat si o cabina de dus. Din punctul nostru de vedere aceasta este o baie premium. Si pentru a accentua valoarea acestui dormitor matrimonial, aflati ca din el se poate iesi afara pe un balcon de 5 mp.
Al doilea dormitor este si el destul de spatios, avand suprafata de 19,5 mp, si are acces spre un balcon pe care il imparte cu al treilea dormitor. Ca tot veni vorba, al treilea dormitor are suprafata de 20 mp. Amandoua dormitoarele au acces, iesind pe un hol spatios de 20 mp, la o baie cu suprafata de 6 mp.In baie se incadreaza strictul necesar si chiar mai mult, baia avand prevazute doua lavoare.
Cam atat cu prezentarea etajului acestei case cu parter, etaj si mansarda. Observam ca si la parter ca avem camere mari si inalte unde nu s-a facut deloc economie de metri patrati. Urmeaza sa descoperim ce surprize ne rezerva si mansarda.
Proiect locuinta Parter + Etaj + Mansarda. Planul mansardei.

Mansarda acestei locuinte este foarte aerisita si poate fi rezervata ca si spatiu pentru recreere. Ne sare in ochi terasa de 26 mp care este fara indoiala atractia mansardei. De asemena mai vedem o camera mare de 38 mp, lasata special asa pentru ca dumneavoastra sa o compartimentati la alegere, sau sa o lasati asa. Din aceasta camera, care poate fi usor transformata in spatiu de pictat sau sala de fitness, putem iesi si pe o alta terasa, de 9 mp. Mai regasim la mansarda o camera de 14 mp care poate fi transformata in orice, inclusiv intr-un dormitor pentru oaspeti.
Tot conform acestui proiect de locuinta cu parter, etaj si mansarda, mai gasim amplasate la mansarda o baie de 5 mp si o debara de 4,3 mp. De asemena si camera centralei termice de 8 mp se afla amplasata pe acest nivel.
Sper ca nu v-ati plictisit citind descrierea acestei locuinte, deoarece am considerat necesar ca dumneavoastra sa intelegeti beneficiile acestui proiect. Intr-adevar, nu este un proiect de casa pretabil oricui dar cine apreciaza camerele inalte si spatioase, arhitectura deosebita, precum si suprafata desfasurata construita de 320 mp, cu siguranta va cumpara acest proiect.

One comment

  1. George mocanu

    Buna ziua. M-ar interesa acest proiect. Care ar fi costurile. Ca orientare corespunde terenului meu.
    Ce latime are la amprenta sol? Se poate sami trimiteti un relevee parter cu cote? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Required fields are marked *

*