duminică - 8 septembrie 2024
Prima pagină / Articole / Case cu mansarda

Case cu mansarda

Proiectarea si constructia unei case cu mansarda – utilitate si necesitate

Istoria caselor cu mansarda

Casele cu mansarda au aparut acum foarte multi ani, cand a fost mansardat Palatul Luvru. Primul om care a realizat o mansarda a fost Jules Hardouin-Mansart inspirat fiind de proiectele unchiului sau Francois Mansard (de unde vine si numele de mansarda) care a fost artizanul ideii de a folosi cat mai mult din spatiul cladirii originale fara a ii modifica structura de rezistenta si fara a o extinde.

In secolul XVI mansardarea devenise o moda, deoarece servitorii nobililor francezi trebuiau cazati cat mai aproape de stapani si cum spatiul din pod era foarte putin folosit s-a trecut la amenajarea acestuia rezultand mansarda. Pe atunci mansarda se rezuma la un spatiu de locuit rudimentar, fiind definita de lipsa utilitatilor si a confortului.

Astazi, mansarda presupune o proiectare minutioasa, ce trebuie sa respecte normativele privind proiectarea mansardelor in vigoare (vezi NP – 064 / 2002 ) dar si pretentiile beneficiarilor care nu sunt putine. Indiferent daca este vorba despre o casa mica sau una de dimensiuni mai generoase, realizarea planulului pentru constructia locuintei trebuie sa indeplineasca toate standardele legale.

Proiectantul mansardei trebuie sa respecte cu strictete cerintele de calitate (rezistenta si stabilitate, siguranta la foc, izolarea hidrofuga, protectia impotriva zgomotului) dar si sa recomande folosirea celor mai bune materiale de constructii.

Beneficiile unei astfel de locuinte

De cele mai multe ori oamenii aleg construirea caselor cu mansarda datorita posibilitatii de amenajare in podul unei case mici a unui spatiu destinat exclusiv pentru a fi locuit dar si pentru aspectului interesant oferit de tavanele inclinate. Trebuie mentionat ca sunt si avantaje financiare aici.

Taxele si impozitele platite pentru mansarda reprezinta 75% din taxele si impozitele pentru un nivel curent.  Suprafata impozitata este doar suprafata care depaseste inaltimea de 1,80 m util, Spatiile cu inaltimea utila nu sunt supuse impozitarii si se folosesc de regula ca spatii de depozitare.proiect casa parter si mansarda 133

De regula suprafata  mansardei reprezinta  cel mult 60% din suprafata  ultimului nivel plin.
Costurile cu materialele de constructii si cu manopera sunt de asemenea mai mici. La fel si costul cu incalzirea, daca se respecta detaliile proiectului privind izolatia. Chiar si proiectul unei case cu mansarda executat de noi este mai redus. Nu ne credeti? Cereti o oferta acum!

Cum puteti avea o casa cu mansarda ?

Pentru a stii care proiect de casa cu mansarda va avantajeaza cel mai mult va recomandam sa le studiati pe cele de pe site-ul nostru pentru a va face o idee si apoi sa ne contactati pentru a va proiecta o casa personalizata potrivita gusturilor si nevoilor dumneavoastra. Firma noastra de proiectare a realizat o multitudine de proiecte de casa, inclusiv proiecte de case cu mansarda, deci veti lucra cu profesionisti.

Sfaturi pentru amenajarea, proiectarea si constructia unei case cu mansarda

O atentie deosebita la proiectarea si executarea unei case mari sau mici cu mansarda trebuie acordata izolatiei termice si fonice a acoperisului. Conform  Normativului privind calculul termotehnic al elementelor de construcție ale clădirilor, indicativ C 107, Rezistenta termica minima pentru anvelopanta ultimului nivel  este de 5,0  mpK/W.  Pentru a respecta aceasta rezistenta minima este necesar ca termoizolatia sa aibe minim 20-25 de cm (recomandat 30-35 cm).  Recomandarea noastra este ca izolatia mansardei sa se faca cu vata minerala sau vata bazaltica. Aceasta izolatie trebuie realizata si conform normativului de siguranta la foc a constructiilor indicativ P118 . De asemenea, sarpanta trebuie ignifugata si instalatiile electrice din apropierea sarpantei trebuiesc introduse in tubulaturi din materiale greu combustibile (copex metalic).

Astfel ca fie vorbim de proiectarea si constructia unei case de la zero, fie ca vorbim despre mansardarea unei locuinte deja construita, avem nevoie, pe langa toate actele si autorizatiile necesare, si de un proiect bun. Iar firma noastra va poate realiza proiectul unei case cu mansarda exact dupa pretentiile si asteptarile dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Required fields are marked *

*