joi - 27 februarie 2020
Prima pagină / Articole

Articole

Locuinta Decenta – Locuirea

Locuinta este spatiul delimitat fata de exterior care asigura performante si trebuie sa satisfaca anumite exigente. Ideal este ca exigentele sa coincida cu performantele. Locuirea este complexul de activitati care se desfasoara în locuinta si în zona de locuit. Zona de locuit este o grupare functionala de loturi si parcele de teren pe care predomina cladiri cu locuinte; zonele de ... Read More »

Piata imobiliara si politicile de locuire in Bucuresti.

In ultimii ani, urmare a schimbarii sistemului politic si economic din Romania, municipiul Bucuresti a inceput sa se auto-organizeze ca urmare a dinamicii accentuate a pietei imobiliare si a dorintei sau/si nevoii locuitorilor de a se muta in alte tipuri de locuinte sau in alte zone ale orasului, miscari sustinute de noul cadru legislativ privind proprietatea, liberul acces in mediul ... Read More »

Proiecte case mici

Avantaje si caracteristici In ultimii ani proiectele de case mici si ieftine sunt din ce in ce mai solicitate, asta si datorita costului cu constructia aproximativ egal cu costul cumpararii unui apartament la bloc. Suprafata construita si desfasurata a unei case mici oscileaza intre 80 si 100 mp si poate creste putin daca in proiect se include si o mansarda. Intr-o ... Read More »

Case cu mansarda

Proiectarea si constructia unei case cu mansarda – utilitate si necesitate Istoria caselor cu mansarda Casele cu mansarda au aparut acum foarte multi ani, cand a fost mansardat Palatul Luvru. Primul om care a realizat o mansarda a fost Jules Hardouin-Mansart inspirat fiind de proiectele unchiului sau Francois Mansard (de unde vine si numele de mansarda) care a fost artizanul ideii ... Read More »

Cateva sfaturi pentru proiectarea unei case

Proiectarea unei case nu este de cele mai multe ori un lucru facil, mai ales acum in plina criza financiara. Totusi atunci cand cerem un proiect pentru o casa, indiferent ca este  sau nu criza, ar trebui sa tinem cont ca aceasta este facuta sa dureze, deci nu putem tine cont doar de constrangerile financiare.  Unul din primele lucruri pe ... Read More »

Sfaturi pentru controlul mucegaiului

Mucegaiul de pe pereti este cu siguranta o problema foarte grava, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al sanatatii, deoarece poate sa reprezinte un puternic inamic impotriva unui corp sanatos. In general, mucegaiul apare datorita unei umezeli excesive si se manifesta prin pete galbui sau negre in colturile peretilor sau pe tavan. Umiditatea poate ... Read More »

Tipuri de pardoseli pentru locuinta si cum se aleg

Pardoseala unei locuinte este fara doar si poate unul dintre cele mai importante elemente ale acesteia, deoarece intra in contact direct cu picioarele locatarilor si poate sa ofere fie un confort deosebit, fie disconfort. Din acest motiv, alegerea unei pardoseli trebuie facuta cu foarte mare atentie si trebuie sa respecte atat criterii de durabilitate, cat si criterii estetice si de ... Read More »

Sfaturi privind cumpararea terenului pentru casa

Fiecare om are undeva, in strafundul sufletului, dorinta de a avea o casa pe pamant. Ce poate fi mai frumos decat sa iti bei dimineata cafeaua in propria gradina, sa admiri rasaritul si apusul in aer liber si sa te bucuri de soare fara sa fii nevoit sa mergi in locuri publice. Daca te-ai hotarat sa iti construiesti o casa, ... Read More »

De ce sa optezi pentru mansarda in locul unui pod

Constructia unei case este fara doar si poate una dintre cele mai importante actiuni din viata unui om, motiv pentru care trebuie sa fie facuta cu cea mai mare atentie. Una din cele mai importante decizii cand vine vorba de constructia casei este daca trebuie sa optezi pentru pod, terasa sau pentru mansarda. Evident,toate variantele  au avantaje si dezavantaje, insa ... Read More »

URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI : definitie, scurt istoric

URBANISM  SI  AMENAJAREA TERITORIULUI : definitie, scurt istoric Urbanism si Amenajarea Teritoriului (U si AT) = complex de cunostinte stiintifice, tehnice, functionale si estetice care serveste la satisfacerea unor necesitati obiective ale colectivitatilor umane ( atât indivizi cât si grupuri). U si AT are în vedere amenajarea ( proiectarea, constructia, utilizarea, întretinerea) : – mediului natural:  apa, aer,  sol, fauna, flora,  zgomote si vibratii – produse ... Read More »