marți - 5 martie 2024
Prima pagină / Articole / De ce sa optezi pentru mansarda in locul unui pod

De ce sa optezi pentru mansarda in locul unui pod

Constructia unei case este fara doar si poate una dintre cele mai importante actiuni din viata unui om, motiv pentru care trebuie sa fie facuta cu cea mai mare atentie. Una din cele mai importante decizii cand vine vorba de constructia casei este daca trebuie sa optezi pentru pod, terasa sau pentru mansarda.Evident,toate variantele  au avantaje si dezavantaje, insa mansarda prezinta cele mai multe  beneficii.

Iata de ce ar trebui sa optezi pentru constructia unei mansarde in detrimentul unui pod:

–        Este o solutie foarte cocheta pentru camere de locuit. Cu siguranta mansarda iti va aduce aminte de vacantele la munte si te va face sa te simti excelent;

–        Este  mai ieftin sa construiesti o mansarda in detrimentul unui etaj. Practic, mansarda va juca si rolul de pod si rolul de etaj. Desi exista riscul sa prezinte un oarecare disconfort termic, daca se face o mansardare de calitate si se izoleaza foarte bine acoperisul si peretii, frigul nu isi va face simtita prezenta;

–        Pentru o casa cu mansarda se plateste un impozit mai mic. Cu siguranta fiecare miscare in constructia unei case reprezinta o cheltuiala. Cheltuiala nu se opreste nici dupa terminarea constructiei, deoarece va trebui sa platesti numeroase impozite, taxe si costuri de intretinere. O casa cu mansarda va necesita un impozit  mai mic decat o casa cu etaj si cu acoperis.

–        Iluminarea mansardei se face mult mai interesant si natural. Spre deosebire de celelalte zone ale casei, lumina mansardei intra aproape perpendicular, ceea ce da o senzatie foarte deosebita;

Mansardele pot prezenta si anumite dezavantaje, care insa pot fi eliminate daca se construiesc cu atentie.

–        Unul dintre cele mai mari dezavantaje pare a fi izolatia. Daca izolatia termica si hidroizolatia nu sunt facute corespunzator, locuirea intr-o mansarda poate sa fie un adevarat chin. Daca insa sunt facute de profesionisti, mansarda este un spatiu cu adevarat excelent.

–        Un alt dezavantaj, minor ce e drept, este faptul ca mansarda poate prezenta spatii inutilizabile. Practic, se pot folosi pentru locuit doar spatiile centrale, deoarece spatiile din marginile mansardei au un regim de inaltime foarte mic. Acestea insa, pot fi folosite pentru depozitarea diverselor obiecte de uz casnic.

Daca ai deja o casa si ai pod in loc de mansarda, acest lucru nu trebuie sa te descurajeze. Poti sa iti transformi destul de usor podul intr-o mansarda deosebita pe care sa o exploatezi la maxim. Pentru a face acest lucru, trebuie sa faci cateva modificari in ceea ce priveste structura vechiului pod si in ceea ce priveste izolarea lui.

Evident, cel mai important criteriu este cel al izolarii, deoarece mansarda trebuie sa ofere acelasi confort termic ca si casa propriu zisa. Este indicat sa apelezi la un profesionist pentru izolare si, daca nu ai inspiratie, sa apelezi la un designer pentru amenajare.

Per total, alegerea unei mansarde este fara doar si poate o alegere inspirata in momentul in care construiesti o casa, sau in momentul in care vrei sa reamenajezi vechiul pod.

2 comments

  1. Care este diferenta dintre pod si mansarda ca inaltime.Vreau sa construiesc un pod circulabil pentru depozitare care este inaltimea maxima la coama,ca sa nu fie trecut mansarda,eu as dori minim 3 metri,acoperis clasic in doua ape,desfasurat pe latimea casei de 7,5 metri.Sau unghiul maxim admis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Required fields are marked *

*